روش های آزادسازی مدارک

روش های آزادسازی مدارک یکی از کلیدی ترین مباحث در مهاجرت تحصیلی میباشد. طبق قانون وزارت علوم ، مدرک موقت صرفاً مورد تائید در داخل کشور است و همچنین به دلیل رایگان بودن تحصیل در نوبت روزانهٔ دانشگاه‌های دولتی اصل مدرک درگرو دانشگاه می‌باشد و فارغ‌التحصیلان با توجه به منطقهٔ تحصیل، زمان مشخصی را متعهد به خدمت هستند. پس اخذ اصل مدارک برای تکمیل مراحل مهاجرت از مشکلات مهاجران به شمار می‌آید. به همین منظور در این مطلب قصد داریم تا روش‌های آزادسازی مدارک دانشگاهی را باهم مرور کنیم.

روش‌های آزادسازی مدارک دانشگاهی

همان‌طور که گفته شد دانشجویان فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های دولتی برای دریافت اصل مدارک خود با توجه به مدت‌زمان تحصیل و منطقه تحصیل موظف به گذراندن دورهٔ خدمت و اتمام آن هستند ولی راه‌های دیگری هم برای آزادسازی مدارک تحصیلی وجود دارد:

  • نامه عدم کاریابی
  • پرداخت نقدی هزینه
  • سابقه بیمه

آزادسازی مدارک تحصیلی

ثبت سفارش ترجمه مدرک تحصیلی 

روش پرداخت نقدی در آزادسازی مدارک

برای آزادسازی مدرک دانشگاهی ساده‌ترین روش پرداخت نقدی هزینه و تسویه‌حساب  با دانشگاه است که این مبلغ به فاکتورهایی مثل گروه تحصیلی، مقطع تحصیلی، سال ورود به دانشگاه، میزان سابقه کار، منطقهٔ سهمیه کنکور بستگی دارد و از سمت وزارت علوم تعیین می‌گردد. شما می‌توانید پس از پرداخت مبلغ تعیین‌شده از طریق وب‌سایت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم  مدارک مربوطه را برگزاری نمایید و از بخش لغو تعهد و آزادسازی مدارک  اقدام به دریافت اصل مدارک تحصیلی خود کنید که ممکن است بین ۵ تا ۲۰ روز زمان ببرد.

روش نامه عدم کاریابی

اگر فارغ‌التحصیل پس از پایان دوره تحصیل مقطع روزانه (و یا پس از صدور کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان) به مراکز کاریابی رسمی مورد تائید وزارت علوم مراجعه کند و پس از ثبت‌نام به مدت شش ماه موفق به یافتن شغل مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی خود نشود، می‌تواند از مرکز کاریابی معتبر نامه عدم کاریابی را دریافت و به‌وسیلهٔ آن برای آزادسازی مدارک تحصیلی خود اقدام کند.

یکی از شروط زمان آزادسازی مدارک از این روش این است که فرد در حال تحصیل در مقاطع بالاتر مثل دکترا یا کارشناسی ارشد نباشد و همچنین به‌طور هم‌زمان حداقل شش ماه از زمان ثبت‌نام در کاریابی و یک سال از زمان فارغ‌التحصیلی و یا پایان خدمت برای آقایان، سپری‌شده باشد.

توجه داشته باشید که مبدأ تاریخ فارغ‌التحصیلی، تاریخ دفاع است و تاریخ صدور گواهی موقت ملاک نیست. لازم به ذکر است که به کمک نامه کاریابی مدارک تمامی مقاطع تحصیلی قبلی نیز آزادسازی می‌شود. برای مثال با اقدام برای آزادسازی از سمت دانش‌آموخته مقطع دکترا، به‌طور موازی مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد را نیز آزادسازی خواهند شد.

بعد از دریافت نامه عدم کاریابی، از سامانه سجاد با آپلود فایل نامه عدم کاریابی فرم‌های مربوط به لغو تعهد را تکمیل نمایید. البته قبل از این مرحله باید نسبت به تسویه‌حساب کامل با دانشگاه از طریق سایت صندوق رفاه دانشجویی اقدام کنید. توجه کنید که فرم لغو تعهد در سامانه سجاد به‌صورت تکی و بافاصله حداقلی دو هفته برای هر مقطع، صورت بگیرد و از پایین‌ترین مقطع شروع کنید. پس از انجام مراحل گفته‌شده دانشگاه مربوطه و سازمان امور دانشجویان، لغو تعهد شمارا تائید خواهند کرد.

پس از دریافت نامه لغو تعهد، روند دریافت دانشنامه یا گواهی تحصیلی و ریزنمرات با توجه به سیستم هر دانشگاه می‌تواند به‌صورت حضوری یا غیرحضوری ادامه پیدا کند.

آزادسازی مدارک دانشگاهی باسابقه بیمه

کسانی که بعد از فارغ‌التحصیلی، سابقه کار و بیمه دارند می‌توانند از طریق آن برای آزادسازی مدارک دانشگاهی خود اقدام کنند. مقطع تحصیلی، سهمیه و منطقه کنکور در این روش موردتوجه است و به ازای سابقهٔ بیمه از مقدار سال تعهد خدمت فارغ‌التحصیل کسر می‌شود. توجه کنید که سابقه بیمه و کار در دوران تحصیل برای کسر دوران تعهد موردقبول نیست. برای آقایان که مشمول خدمت سربازی هستند نیز سابقه ماه‌های خدمت از دوران تعهد خدمت کسر خواهد شد. استعلام گیری از سابقه بیمه در وب‌سایت مرکز تأمین اجتماعی به‌صورت غیرحضوری قابل‌دسترس است.

0 دیدگاه برای روش های آزادسازی مدارک

دیدگاهتان را بنویسید