بررسی هزینه های زندگی و اقامت در ترکیه

ترکیه یکی از کشورهای همسایه ایران است که تازگی به مقصد اول مهاجرت ایرانیان بدل گشته است، از آنجایی که ترکیه کانال ارتباطی ایران و اروپا است، بسیاری از مهاجران سعی می‌کنند از این کشور خود را به مقصد اصلی مهاجرت خود برسانند و چه بسا مجبور باشند مدتی در این کشور اقامت کنند، در این مقاله قصد داریم به بررسی هزینه‌ها و شرایط زندگی در ترکیه بپردازیم.

نگاه کلی به ترکیه

ترکیه نیز همانند کشورمان ایران دارای آب و هوای مختلفی در مناطق گوناگون است که البته این مسئله به دلیل وسعت پهناور این کشور نیز هست، نواحی منتهی به دریای اژه و مدیترانه دارای آب و هوای معتدل مدیترانه‌ای و نواحی منتهی به دریای اژه دارای آب و هوای اقیانوسی با زمستان‌های خنک و مرطوب و تابستان‌های نسبتاً گرم است.

ترکیه کشور پر جمعیتی در خاورمیانه محسوب می‌شود و جمعیتی بیش از 80 میلیون نفر دارد، این جمعیت بر اساس پیش بینی مرکز آمار تا سال 2040 به بیش از 100 میلیون نفر می‌رسد، در آن زمان شهرهای استانبول، آنکارا، ازمیر، بورسا و آنتالیا در رده‌های اول شهرهای پر جمعیت این کشور قرار خواهند گرفت.

راهنمای ثبت سفارش ترجمه مدارک برای سفارت ترکیه

ترکیه از نظر آداب و رسوم نیز به ایران بسیار شباهت دارد و دارای مردمی خونگرم، مهربان و مهمان پذیر در کشور ترکیه شاهد تنوع فرهنگی بسیار بالایی هستیم که دلیل عمده آن مهاجرت‌های فراوان و تهاجم‌هایی است که در طی چند صد سال اخیر در این کشور رخ داده است.

نگاهی به شرایط اقتصادی ترکیه

ترکیه قطب بزرگ صنعت گردشگری در غرب آسیا است، بنابر آمار رسمی منتشر شده این کشور در طول سال به طور میانگین بیش از 40 میلیون گردشگر و توریست را جذب کرده و همین امر باعث رونق اقتصاد ترکیه و گردش مالی بالا در این کشور می‌شود.

ترکیه کشوری سنتی و در عین حال مدرن است و به طور کلی، اقتصاد آن علاوه بر صنعت گردشگری بر پایه صنعت کشاورزی بنا شده و به شکل روز افزونی گسترش می یابد. در حال حاضر 35 درصد از نیروی کار این کشور در صنعت کشاورزی مشغول به کار هستند. کتان، تنباکو، زیتون و.. از جمله محصولات مهم کشاورزی این کشور محسوب می‌شوند. همچنین تولید پوشاک، تجهیزات، مواد اولیه و حمل و نقل بین‌المللی نیز کالا و  خدمات صادراتی ترکیه را تشکیل می‌دهند، واحد پولی این کشور لیر است.

ثبت سفارش ترجمه مدارک برای اقامت در ترکیه

شرایط و هزینه زندگی در ترکیه

برای این که بتوانید هزینه‌های زندگی در ترکیه برا برآورد کنید باید به نوع زندگی، خوراک، پوشاک، محل و منطقه اقامت و … توجه داشته باشید، طبق بررسی‌ها میانگین هزینه ماهانه زندگی متوسط در ترکیه بین 2500 تا 3000 لیر یا حدود 500 تا 600 دلار است.

باید اضافه کنیم که هزینه تحصیل در ترکیه رایگان است، البته در شرایطی که در دانشگاه‌های دولتی این کشور تحصیل کنید، هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی سالانه در حدود 10 تا 30 هزار لیر و در دانشگاه‌های نیمه خصوصی سالانه 5 تا 10 هزار لیر است، میزان هزینه‌های تحصیل بستگی به نوع رشته، مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه دارد.

با این اوصاف می‌توان گفت که شرایط و هزینه‌های یک زندگی متوسط در ترکیه به ایران بسیار شباهت دارد و نمی‌توان آن را با یکی از کشورهای اروپایی مشابه یا حتی نزدیک دانست.

به طور مثال هزینه متوسط اجاره یک آپارتمان هفتاد متری در ترکیه حدود 700 تا 800 لیر در ماه است یا هزینه هر لیتر بنزین در این کشور به 6.5 لیر می‌رسد.

شما می‌توانید هزینه‌های حمل و نقل و استفاده از وسایل نقلیه عمومی (انواع قایق، اتوبوس، مترو و…) به دو صورت نقدی و الکترونیکی انجام دهید. لازم به ذکر است که هزینه‌های حمل و نقل یا اجاره بها در شهر استانبول و آنکارا کمی بیشتر از سایر شهرهای ترکیه است.

بهترین مناطق ترکیه برای زندگی

در صورتی که قصد مهاجرت به ترکیه را داشته باشید، باید بدانید که چه شهرهایی شرایط اقامت و هزینه‌های بهتری برای زندگی دارند، یا شرایط آب و هوایی شهرهای مورد نظر شما چگونه است، استانبول یکی از بهترین شهرهای ترکیه است و قلب اقتصادی این کشور نامیده می‌شود، چرا که  موقعیت جغرافیایی این شهر است که مسیر تجاری آبی و خاکی خاصی دارد.

آنتالیا و ازمیر نیز از مهمترین شهرهای تفریحی ترکیه و اولین مقصد گردشگری ترکیه به حساب می‌آیند. این دو شهر دارای مردمی بسیار با فرهنگ و دوست داشتنی، آب و هوای معتدل، سواحل و تفریحگاه‌های زیبا و بافت شهری تاریخی جذاب بوده و تقریبا از مراکز توریستی محسوب می‌شوند.

معایب و مشکلات زندگی در ترکی

شاید بتوان گفت که عمده‌ترین مشکلی که مهاجران و مسافران خارجی در ترکیه با آن روبه رو هستند مشکل زبان است، مردم ترکیه علیرغم توانایی صحبت کردن به انگلیسی و توریستی بودن اغلب شهرها تمایل به صحبت کردن با این زبان را ندارند، بنابراین ممکن است که در زمان اقامت در این کشور با وجود دانستن زبان انگلیسی به مشکل بخورید، پس بهتر است که قبل از هر اقدامی زبان ترکی را بیاموزید.

دومین نکته این است که علی‌رغم وجود امنیت بالا در ترکیه، در صورت عدم داشتن اطلاعات کافی و آشنا نبودن با رسم و رسومات رایج در این کشور، امکان مواجهه با افراد سود جو و کلاهبرداری و یا حتی زور گیری از  مسافران و خارجی ها در این کشور به وفور دیده می‌شود. همچنین باندهای فعال قاچاق انسان در این کشور فعال هستند که خود یکی از معضلات بزرگ محسوب می‌شود.

نکته دیگری که ممکن است برای فرد مهاجر مشکل ساز باشد  بالا بودن هزینه مواد غذایی، هزینه‌های درمانی و هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه است. بنابراین پیشنهاد می‌شود که قبل از بررسی و تحقیقات کامل در این زمینه به هیچ عنوان اقدام به مهاجرت نکنید.

برای اقامت قانونی در ترکیه چه مدارکی نیاز است

در این بخش از مقاله به بررسی مدارکی که برای اقامت در کشور ترکیه به آن نیاز دارید می‌پردازیم. شرایط اقامت با حالت های مختلفی در ترکیه امکان‌پذیر است که به صورت جداگانه به هریک از آنها پرداخته‌ایم.

مدارک مورد نیاز جهت اقامت توریستی

– برگه راندوو(قرار ملاقات با سفارت)

– بیمه

– چهار قطعه عکس

– کپی صفحه اول و صفحه مهر آخرین ورود به خاک ترکیه و نیز اصل پاسپورت

– اجاره‌نامه نوتر(محضری) شده

ضمن این که برای فرزندان زیر 18 سال ترجمه شناسنامه، تاییدیه سفارت و تاییدیه کایماکاملیکنیاز است، همچنین کپی پاسپورت پدر و مادر هم در پرونده فرزند باید موجود باشد.

مدارک لازم اقامت خرید ملک

– برگه راندوو

– بیمه

– چهار قطعه عکس

– اصل تاپو(سند ملک) و کپی به همراه  داسک(بیمه ساختمان)

– آدرس کایدی (نومارا تاش) و تاپوکایدی

– کپی صفحه اول و صفحه مهر آخرین ورود به خاک ترکیه و نیز اصل پاسپورت

در صورتی که خانه به اسم زن و شوهر باشد ترجمه عقد نامه، تاییدیه سفارت و تاییدیه کایماکاملیک نیاز است.

 

نویسنده: محمدرضا
برچسب ها:

0 دیدگاه برای بررسی هزینه های زندگی و اقامت در ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید